Donacija Opštoj bolnici i podela novogodišnjih paketića deci

Po tradiciji, uoči novogodišnjih praznika fondacija „Bačka štiftung“ preko preduzeća Phiva donirala je Opštoj bolnici medicinsku opremu, dok je za decu iz socijalno ugroženih porodica obezbedila 2100 novogodišnjih paketića.

Preduzeće „Phiwa“ i ove godine godine obradovaće decu iz socijalno ugroženih porodica, kao i mališane koji se leče u Opštoj bolnici. Svake godine Fondacija „Bačka štiftung“, koja je osnivač ovog preduzeća, izdvaja 10 hiljada evra za kupovinu novogodišnjih paketića. Pored paketića, Opštoj bolnici donirana je i medicinska oprema za Odeljenje onkologije, u vrednosti od 4,5 hiljada evra.

Odeljenju za onkologiju Opšte bolnice doniran je savremen EKG aparat, infuziona pumpa, pulsni oksimetri, merači pritiska i stetoskopi. Načelnica Odeljenja onkologije, dr Dragica Štrbac Čizmarević, zahvalila se na donaciji i istakla da će im nova oprema olakšati rad.

Od ukupno 2100 doniranih paketića, 50 je predato Opštoj bolnici, 80 Centru za socijalni rad, dok je ostatak uručen predstavnicima „Karitasa“, koji svake godine u ime ovog preduzeća paketiće poklanjaju deci iz socijalno ugoženih porodica, uglavnom iz prigradskih naselja, zatim porodicama sa više dece, kao i uduženjima za osobe sa invaliditetom.

Najavljena je i donacija kombi vozila „Karitasu“, u vrednosti od 32 hiljade evra, koja će biti realizovana u martu naredne godine. Specijalno vozilo će biti namenjeno za prevoz osoba sa invaliditetom na teritoriji grada.