Prvi deo manifestacije Dani Nikole Tesle održan u Gradskoj kući

U okviru prvog dela manifestacije Dani Nikole Tesle, koju deveti put po redu organizuje Udruženje Ličana “Lika”, u Gradskoj kući održana je izložba slika “Prirodne lepote Like”, kao i tribina na temu “Nikola Tesla-stvaralaštvo”. Za doprinos promociji lika i dela velikog naučnika, subotičkom Udruženju “Lika” zlatnu medalju u ime Fondacije “Nikola Tesla” iz Filadelfije uručio je predsednik Fondacije u Srbiji, Zoran Bulović.

Ovogodišnja manifestacija počela je izložbom slika autora Zorana Medića iz Apatina, koji je predstavio prirodne lepote Like, rodnog kraja Nikole Tesle. U okviru svečanosti, održana je tribina na kojoj je Radovan Lemajić predstavio “Teslinu kapsulu”, a zatim su dodeljene diplome najuspešnijim đacima na likovnom i literarnom konkursu. Za doprinos promociji lika i dela velikog naučnika, Fondacija “Nikola Tesla” iz Filadelfije dodelila je Udruženju “Lika”zlatnu medalju.

Zlatnu medalju predsedniku Udruženja Ličana, Milošu Borjanu u ime Fondacije iz Filadelfije, uručio je predsednik Fondacije “Nikola Tesla” u Srbiji, Zoran Bulović.

Centralni program manifestacije biće održan u subotu, 16. jula na Vodicama. Početak programa planiran je za 9 časova, kada će biti organizovano boćanje za decu i odrasle a nakon toga sledi muzički program, tradicionalna izložba inovatora, slikarska kolonija, kao i izložba automobila na električni pogon. U 17 časova biće priređen kulturno umetnički program. Za sve zainteresovane, obezbeđen je besplatan prevoz autobusima “Subotica transa”. Sve informacije o programu i polascima mogu se dobiti na tel 064 8190969.