Prodaja na pijaci ide slabo, građani zimnicu pazare u marketima

Sudeći po odgovorima anketiranih građana, zimnica je u mnoge domove ove godine stigla sa polica marketa. To potvrđuju i prodavci koji rade na “Mlečnoj pijaci” uz reči da prodaja ne ide nikako, naročito u ovom periodu.

Na pripremu domaće zimnice ove godine nije se odvažilo mnogo domaćica. Pazare je u prodavnicama jer kako kažu ne treba im u velikim količinama. Cene povrća i voća takođe je navela mnoge da se predomisle i pripremu zimnice ostave za narednu godinu. Sugrađanke koje su odlučile da same naprave zimnicu kažu da njihove police krase tegle sa paprikom, krastavcima, ajvarom, kupusom i paradajzom.

Po rečima prodavaca na “Mlečnoj pijaci” prodaja ove godine ide slabo. Cena crvene paprike sada je sa 200 dinara po kilogramu pala na 100 dinara, kaže Rodna Demirović, koja voće i povrće prodaje godinama.

Krastavac se može naći po ceni od 60 do 150 dinara po kilogramu, paprika babura od 140 do 160 dinara, kupus od 40 do 60, a paradajz od 150 do 250 dinara po kilogramu, dok gotova turšija košta do 1.000 dinara za 6 kilograma.