уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Društvo / Problemi radnika

Problemi radnika

Problemi radnika ove godine, kažu iz Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice, razlikuju se od dosadašnjih, s obzirom da je usled specifične situacije fokus pre savega bio na očuvanju radnog mesta. Iz Sindikata navode da su poseban akcenat ove godine shodno okolnostima, stavili i na zdravstvenu zaštitu radnika.

S obzirom na trenutne okolnosti usled pandemije, struktura problema radnika je znatno drugačija, podsećaju iz Saveza samostalnih sindikata. Fokus je pre svega bio na očuvanju radnog mesta, a svi radnici koji su se obratili Sindikatu sa određenom problematikom dobili su odgovarajuće savete i smernice, te su nakon toga odluke donosili po sopstvenom nahođenju. Netipična situacija dovela je i do smanjena obima posla, a za mnoge i promene u načinu rada, samim tim i problemi radnika su shodno tome bili definisani.

Za ovih 10 meseci realizovan je veliki broj aktivnosti Sindikata. Fokus je pre svega bio na adekvatnoj zdravstvenoj zaštiti radnika, podsećaju iz Sindikata.

Iz Sindikata takođe navode da su problematični privremeno – povremeni poslovi i da je plan da se i po tom pitanju u narednom periodu preduzmu neophodni koraci, kako bi se ostvarila određena poboljšanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počeo 12. „Desire“

Iako su se zbog trenutne epidemiološke situacije organizatori u pripremnom periodu suočavali sa brojim problemima, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *