Priznanje Počasni građanin kruna karijere Tomislava Karadžića

Dobitnik priznanja Počasni građanin, jedan od najuspešnijih privrednika u Srbiji, Tomislav Karadžić, kaže da mu je priznanje dodeljeno na jučerašnjoj sednici Skupštine grada posebno važno, te da predstavlja krunu njegove karijere.

Pored mnogobrojnih nagrada i priznanja kao što je “Zlatna plaketa UEF-e”, Tomislav Karadžić biran je za sportsku ličnost 2005. godine od strane sportskog lista „Žurnal“. Dobitnik je na desetine priznanja i plaketa, a koliko je zadužio srpski sport i fudbal govori priznanje počasnog predsednika Fudbalskog savzea Srbije. Sada je dobitnik još jednog priznanja, Počasni građanin Subotice, za koje ističe da mu je najdraže u visedecenijskoj karijeri i predstavlja krunu njegovog životnog puta i rada.

Karadžić je izrazio zahvalnost odbornicima, predsedniku Skupštine, Balintu Pastoru, kao i gradonačelniku Stevanu Bakiću na ovom izuzetnom priznanju. Osvrćući se na jučerašnju Skupštinu, Karadžić je napomenuo da očekuje izvinjenje u narednom periodu od odbornika iz redova Pokreta građanske Subotice zbog iznošenja primedbi koje su neutemeljene, a posebno kada je reč o konfekciji “Železničar”, na čijem se čelu, kako objašnjava, u vreme spornih dešavanja nije ni nalazio.

Među brojnim čestitkama koje je dobio za ovo priznanje, posebno ga raduju, kako kaže, one od bivših radnika tadašnje fabrike „Železničar“. Priznanje Počasni građanin dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo, kojim se doprinosi podizanju ugleda Grada Subotice u zemlji i inostranstvu.