Predstavljena prva digitalna platforma ženskog biznisa “OsnaŽene”

Prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu pod nazivom “OsnaŽene” predstavljena je sinoć u prostorijama Regionalnog inovacionog centra. Cilj platforme, koja okuplja preko 1500 preduzetnica je pružanje podrške ženama u ostvarivanju njihovog punog potencijala, uspeha u poslovnom svetu, ali i njihove aktivne uloge u društvu i zajednici.

Među preduzetnicama koje se se umrežile na platformi su i dr Ivana Kuprešanin Nimčević, vasnica stomatološke ordinacije, kao i Jastra Dimitrijević, vlasnica strudija za oblikovanje tela iz našeg grada. Obe preduzetnice saglasne su da im umrežavanje i podrška mnogo znače u vođenju biznisa.

Ideja o platformi “OsnaŽene” nastala je tokom startup akademije ‘’Osnažena, ona može sve’’, na kojoj je učestvovalo više od 300 žena iz 10 gradova Vojvodine.

Podršku ovoj inicijativi kontinuirano pruža Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Pokrajinski sekretar, Nenad Ivanišević podsetio je da je prethodnih godina za direktnu podršku ženskom preduzetništvu Sekretarijat izdvojio preko 20 miliona dinara a sve sa ciljem ohrabrivanja žena da se upuste u preduzetničke vode.

Ivanišević je najavio će 2. februara biti raspisan prvi konkurs namenjen ženama preduzetnicama u iznosu od deset miliona dinara.