Postavljeno 10 hranilica za divlje ptice u Dudovoj šumi

Članovi Udruženja odgajivača sitnih životinja postavili su danas 10 hranilica za divlje ptice u Dudovoj šumi. Cilj ove akcije je da se obezbedi hrana za ptice u hladnim zimskim mesecima.

Članovi Udruženja odgajivača sitnih životinja danas u podne sproveli su akciju postavljanja hranilica za divlje ptice u Dudovoj šumi. Postavljeno je 10 hranilica na različitim lokacijama, a hranilice su napunjene zrnevljem.Iz ovog Udruženja pozivaju i sugrađane da shodno svojim mogućnostima dopunjavanju hranilice kako bi ptice uvek imale dovoljno hrane.

Ovo je deseta godina kako Udruženje odgajivača sitnih životinja iz našeg grada postavlja hranilice za divlje ptice na različite lokacije u gradu i okolini. Akciju sprovode zimi kako bi divljim pticama obezbedili hranu onda kada im je teško da je same pronađu u prirodi.

Hranilice koje postavljaju ostaju za stalno na lokaciji, a iz Udruženja odgajivača sitnih životinja podsećaju da su ovakve hranilice postavljali i u nekoliko osnovnih škola tokom proteklih godina promovišući ljubav prema sitnim životinjama i prirodi kod naših najmlađih sugrađana.