U Prihvatilištu za najugroženije sugrađane trenutno boravi 11 osoba

Trenutno je u Prihvatilištu za najugroženije sugrađane smešteno 11 osoba, a iz Crvenog krsta Subotica kažu da nije povećan broj zahteva za smeštajem zbog ledenih dana.

Spas od hladnih zimskih dana u Prihvatilištu za najugroženije sugrađane od kad je ovaj objekat počeo sa radom 30. novembra prošle godine do danas je potražilo 20 Subotičana. Iz Crvenog krsta Subotica kažu da ovih dana nije povećana potražnja za smeštajem zbog temperatura u minusu.

Trenutno u Prihvatilištu boravi 10 muškaraca i 1 žena koja je smeštena u posebnoj sobi, a koja će naredne nedelje biti preseljena u porodični smeštaj. Svim korisnicima koji su smešteni u Prihvatilištu za najugroženije sugrađane po rešenju Centra za socijalni rad, obezbeđeni su topli obroci i lekarski pregledi.

Iz Crvenog krsta Subotica pozivaju sugrađane koji imaju viška ćebadi i zimske garderobe da ih donesu u prostorije Crvenog krsta, a tokom cele godine moguće je donirati konzerviranu hranu koju će zaposleni i volonteri ove humanitarne gradske organizacije rasporediti najugroženijim Subotičanima.