Postavljen grebani asfalt u ulicama MZ „Peščara“

Na osnovu peticije građana, u MZ “Peščara”, tokom prošle nedelje završeno je postavljanje grebanog asfalta u delu ulice Rolana Romena dužini od oko 400 metara. U istoj dužini završeno je i postavljanje grebanog asfalta u delu Koparske ulice.

Naša sugrađanka Timea Balaž, živi u ulici Rolana Romena oko petanest godina, a u januaru mesecu zajedno sa suprugom pokrenula je peticiju, kako bi se njihova ulica sanirala jer je bila u veoma lošem stanju. Kako Timea objašnjava, ulicom gotovo da se nije moglo prolaziti, što je predstavljalo najveći problem majkama sa malom decom. Takođe, prilikom većih padavina dešavalo se da stanovnicima ulice voda ulazi u automobile. Podršku su dobili od gotovo svih stanovnika ulice, koji su potpisali peticiju.

Iz rukovodstva MZ “Peščara” kažu da se trude da sa što većom efikasnošću reše svakodnevne probleme građana. Osim ulice Rolana Romena i Koparske ulice, na osnovu peticija građana, uspešno je završeno nasipanje tucanika u ulici Crnog peska, u dužini od oko 500 metara, a nakon toga postavljen je i grebani asfalt u Skadarlijskoj ulici, u dužini od 850 metara, ali i u ulici Španskih boraca, rekao je Saša Lolevski, predsednik saveta MZ “Peščara”.

U MZ “Peščara” živi oko sedam hiljada stanovnika, a više od pola ulica još uvek čeka na asfalt. Iz MZ poručuju da tokom prošle godine zbog epidemije koronavirusa nisu uspeli da ostvare sve planove kada je reč o sanaciji ulica, ali da su sa dinamikom rada za ovu godinu, za sada zadovoljni.