Podrška razvoju socijalnog preduzetništva

Na Otvorenom univerzitetu predstavljeni su rezultati projekta pod nazivom „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji APV“ koji, uz podršku Razvojne agencije Srbije, zajednički sprovode četiri razvojne agencije iz Vojvodine.

Potencijali za socijalno preduzetništvo kod nas postoje, ali oni nisu iskorišćeni i mi nemam dovoljno primera za ovaj vid preduzetništva, poručio je sociolog Dušan Torbica. On je podsetio i na to da se godinama čeka Zakon o socijalnom preduzetništvu, a da još uvek ne postoji ni strategija o razvoju.

U cilju promocije socijalnog preduzetništva Razvojna agencija Srbije podržala je projekat pod nazivom „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji APV“. Cilj projekta bio je da se sagleda stanje o postojećim inicijativama socijalnog preduzetništva u Vojvodini, te da se na bazi najboljih iskistava iz zemlje i inostranstva definiše program podrške ovom vidu preduzetništva.

Projekat zajednički realizuju četiri razvojne agencije na teritoriji pokrajine, odnosno RRA Bačka iz NS, RRA Srem iz Rume, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina i RRA Panonreg iz Subotice.