среда , 6 јула 2022
Naslovna / Društvo / Počinju radovi na izgradnji biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda

Počinju radovi na izgradnji biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda

Uskoro će započeti radovi na izgradnji biciklističke staze između Hajdukova i Bačkih Vinograda. Zahvaljujući finansijkoj podršci Evropske unije, u narednih nekoliko meseci biće izgrađena biciklistička staza u dužini od 1.500 metara. Geodeti su ove nedelje započeli obeležavanje trase puta, nakon čega će uslediti zemljani radovi i na kraju asfaltiranje.

Zbog izvođenja radova, na ovoj deonici puta očekuje se delimično zatvaranje saobraćajnica, što će prouzrokovati usporenje saobraćaja, te iz Gradske uprave apeluju na učesnike u saobraćaju da imaju razumevanja i da budu pažljivi.

Izgradnja biciklističke staze deo je projekta OPTI-BIKE 2, a sredstva su dodeljena trećim pozivom Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i predstavlja nastavak ranije uspešno realizovanog IPA projekta.

Grad Subotica je glavni realizator projekta OPTI-BIKE 2, dok je Grad Tompa u ulozi partnerskog naselja u realizaciji ove investicije. Zahvaljujući finansijskoj podršci  EU, u okviru projekta biće izgrađena biciklistička staza u Hajdukovu od Ulice Borisa Kidriča u pravcu Bačkih Vinograda u dužini od 1.500 metara, a na području Tompe uz Glavni put br. 53 u dužini od 493,44 metara.

Realizacija investicije traje od 1. novembra 2020. do 31. oktobra 2022. godine, a radove izvodi „Javornik” d.o.o. Ukupna vrednost projekta približno iznosi 566.000 evra, od toga doprinos EU iznosi 387.775 evra, a iznos doznačen Subotici iznosi 197.605 evra.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.