Subotica predala zahtev za obnovu statusa prve kategorije turističkog mesta

Gradska uprava predala je zahtev za obnavljanje statusa prve kategorije turističkog mesta Ministarstvu trgovine, turizma i telekomuniacija. Obnovom statusa, Subotica bi ostala među bolje rangiranim destinacijama na turističkoj mapi, a iz Uprave smatraju da naš grad ispunjava sve potrebne uslove za prvu kategoriju.

Obnova statusa turističkog mesta prve kategorije, osim bolje turističke posećenosti, svrstala bi Suboticu u red prioritetnih kada je reč o ulaganjima u oblasti turizma. Razvrstavanje turističkih mesta u kategorije vrši se na osnovu kvantitaivnih i kvalitativnih kriterijuma. Kvantitativni se procenjuju na osnovu raspoloživih podataka o obimu turističkog prometa u poslednje tri godine, koji je u Subotici i na Paliću veoma dobar, kaže Hargita Erči, članica GV zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Nadležna Komisija resornog Ministarstva pomoću kvalitativnih kriterijuma procenjuje stepen izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

Subotica ispunjava sve navedene uslove, kaže Hargita Erči, a da li će naš grad ponovo dobiti status turističkog mesta prve kategorije znaće se u narednom periodu.