уторак , 5 јула 2022
Naslovna / Društvo / Subotica predala zahtev za obnovu statusa prve kategorije turističkog mesta

Subotica predala zahtev za obnovu statusa prve kategorije turističkog mesta

Gradska uprava predala je zahtev za obnavljanje statusa prve kategorije turističkog mesta Ministarstvu trgovine, turizma i telekomuniacija. Obnovom statusa, Subotica bi ostala među bolje rangiranim destinacijama na turističkoj mapi, a iz Uprave smatraju da naš grad ispunjava sve potrebne uslove za prvu kategoriju.

Obnova statusa turističkog mesta prve kategorije, osim bolje turističke posećenosti, svrstala bi Suboticu u red prioritetnih kada je reč o ulaganjima u oblasti turizma. Razvrstavanje turističkih mesta u kategorije vrši se na osnovu kvantitaivnih i kvalitativnih kriterijuma. Kvantitativni se procenjuju na osnovu raspoloživih podataka o obimu turističkog prometa u poslednje tri godine, koji je u Subotici i na Paliću veoma dobar, kaže Hargita Erči, članica GV zadužena za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.

Nadležna Komisija resornog Ministarstva pomoću kvalitativnih kriterijuma procenjuje stepen izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture.

Subotica ispunjava sve navedene uslove, kaže Hargita Erči, a da li će naš grad ponovo dobiti status turističkog mesta prve kategorije znaće se u narednom periodu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.