Počinje nova sezona u Dečijem pozorištu

Dečije pozorište sutra počinje novu pozorišnu sezonu predstavom za bebe „Čarobne reči“. Do kraja ove godine u teatru za najmlađe pripremaju još dve premijere.

Predstava „Čarobne reči“ je autorski projekat rediteljke Biljane Vujović Bajke koja kaže da ova predstava mora da osvesti roditelje. Ona ističe da moramo naučiti naše najmlađe, od najranijih dana koje su to čarobne reči i koliko je bitno da se volimo razumemo, zahvaljujemo i osećamo. Predstava je namenjena uzrastu dece do 3 godine i izvodi se u okviru Teatra u pelenama koji već višeod deceniju postoji u Dečijem pozorištu Subotica. „Čarobne reči“ je dvojezična predstava na srpskom i mađarskom jeziku u kojoj igraju Jelena Rašković, Fridrik Gertrud i Marko Vujević, a premijera je zakazana za sutra u 17 časova.

Nova pozorišna sezona Dečijeg pozorišta počinje premijerom predstave za bebe,a nastavlja se nakon završetka 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, kada će od narednog vikenda ansambl teatra za najmlađe svakog vikenda igrati svoj repertoar. Do kraja ove godine u planu još dve premijere, najavljuje direktorka ove ustanove, Marta Aroksalaši Stamenković.

Ulaznice za predstave u Dečijem pozorištu je neophodno rezervisati pozivom na broj telefona 024/555-715, radnim danima u periodu od 8 do 15 časova.