Počeo upis đaka u srednje škole

Počeo je upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu, koji će trajati do sutra. Đaci koji se ne budu upisali u prvom upisnom krugu imaće priliku da to urade u drugom krugu koji će biti održan u četvrtak od 8 do 15h, a u ponudi će biti smerovi koji nisu popunjeni.

Prvog dana upisa budući đaci Srednje tehničke škole „Ivan Sarić“ pohitali su u školu kako bi se što pre upisali. Većina đaka upela je da upiše smer koji se našao na 1. mestu na listi želja, poručuju iz Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Od 411 slobodnih mesta, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić „ u prvom upisnom krugu biće upisano 386 učenika. Iz škole navode da su veoma zadovoljni brojem upisanih učenika i navode da su po broju upisanih đaka 2. škola u gradu. U prvom upisnom krugu popunjeno je 94 odsto mesta.

Kako stoji na sajtu Ministarstva prosvete u prvom upisnom krugu nisu popunjena sva mesta u Gimnaziji „Svetozar Marković“ na društveno jezičkom smeru na srpskom i mađarskom jeziku, a mesta ima i na prirodno matematičkom smeru na oba jezika, kao i na opštem smeru na hrvatskom jeziku. U Gimnaziji „Deže Kostolanji“ ostalo je mesta na opštem smeru i nemačkom jeziku. Mesta ima i u Medicinskoj školi na smeru maser na mađarskom jeziku, kao i na smeru medicinska sestra-vaspitač na hrvatskom jeziku. U Politehničkoj školi nisu popunjena mesta na pet smerova na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a mesta ima i u Hemijsko-tehnološkoj školi na pojedinim smerovima.