Počela revakcinacija Fajzerovom vakcinom

Za najstarije sugrađane u domovima za stare, kao i za zdravstvene radnike koji su prvi vakcinisani protiv korona virusa, danas počinje revakcinacija Fajzerovom vakcinom. Za revakcinaciju je u subotički Dom zdravlja stiglo 444 doze ove vakcine. Na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini od početka masovne vakcinacije Sinefarmovom vakcinom vakcinisano je 4100 Subotičana.

U subotički Dom zdravlja stiglo je 444 doze Fajzerove vakcine protiv korona virusa za revakcinaciju koja počinje danas. Drugu dozu vakcine danas će primiti 150 naših najstarijih sugrađana koji su štićenici domova za stare, a u narednim danima biće revakcinisani i zdravstveni radnici koji su prvu dozu vakcine primili pre 3 nedelje.

Na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini od juče se na vakcinaciju primaju samo sugrađani sa zakazanim terminom putem eUprave ili kontakt centra. Juče je na ovom punktu vakcinisano 328 Subotičana.

Od početka masovne vakcinacije na punktu za vakcinaciju u Novoj opštini od 20. januara protiv korona virusa vakcinisano je 4100 Subotičana- 1300 više nego pto je predviđeno planom vakcinacije. Radno vreme punkta za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini ostaje od 8-18 časova, sa po 4 tima za vakcinaciju u dve smene. Kako kažu u Domu zdravlja trenutno raspolažu sa dovoljnom količinom kineskog cepiva, a sutra očekuju da dobiju nove količine Sinefarmove vakcine.