Počela Dečija nedelja

Puštanjem balona lepih želja kod Plave fontane, učenici iz dve subotičke osnovne škole su sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima simbolično označili početak obeležavanja Dečije nedelje.

Učenici osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić” i “Matko Vuković” ispisali su svoje želje na balone koji su pušteni kod Plave fontane. Na ovaj način je označen početak obeležavanja Dečije nedelje koja se obeležava u svim školama. Veliki deo aktivnosti koje će biti organizovane tokom ove nedelje posvećen je igri koja čini važan deo detinjstva svakog deteta. Koliko je igra važna svedoče i mališani koji odgovarajući na pitanje zašto je lepo biti dete navode da je to upravo zbog igre.

U OŠ “Matko Vuković” Dečija nedelja biće obeležena mnogobrojnim aktivnostima poput radionica, plesa, izložbi i igre, a sve u cilju upoznavanja dece sa njihovim pravima na njima blizak način.

Poštujući aktuelne epidemiološke mere iz gradske uprave navode da je odlučeno da se početak ove manifestacije obeleži na otvorenom, kod Plave fontane. Moto ovogodišnje manifestacije je “Dete je dete da ga volite i razumete”.

Dečija nedelja obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra sa ciljem poboljšanja položaja dece.