Ekonomski fakultet upisalo 225 studenta

Nova akademska godina na Ekonomskom fakultetu u Subotici započela je danas. Svečani prijem za brucoše ove godine je izostao zbog epidemiološke situacije, a ovu obrazovnu ustanovu upisalo je ukupno 225 studenata.

Svoja očekivanja od nove akademske godine, podelili su Jovana Grabež i Ognjen Ivanišević. Jovana je upisala završnu godinu, dok je Ognjen na drugoj godini osnovnih studija. Kako kažu, kombinovana nastava im je donekle olakšala jer imaju više slobodnog vremena. Isto tako, ističu da se i profesori trude da im pomognu da se prilagode ovom sistemu, a da pritom kvalitet nastave ostane na istom nivou.

Ekonomski fakultet ove godine upisalo je ukupno 695 studenta, od čega 225 u našem gradu, što je identičan broj kao i prošle godine, kada je zabeležen porast od 30 odsto, rekao je Vuk Vuković, prodekan za osnovne i master studije. Brucoši su mogli da biraju između osam studijskih programa iz oblasti ekonomije i poslovne informatike.

Konkurs za master studije na Ekonomskom fakultetu otvoren je do 15. oktobra. Od ukupno 500 mesta, 200 je otvoreno u Subotici.