Plivač „Spartaka“ Nikola Koltin priprema se za EP u Rimu

Perspektivni plivač „Spartaka“ Nikola Koltin uveliko se priprema za učešće na ovogodišnjem Evropskom juniorskom prvenstvu, koje će se, od 6. do 11. jula, održati u Rimu.

Pravo nastupa na predstojećem šampionatu „starog“ kontinenta ovaj uzorni sportista i odličan učenik trećeg razreda srednje Ekonomske škole „Bosa MIlićević“ izborio je na velikom međunarodnom plivačkom mitingu „Banja Luka Open 2021“, gde je isplivao propisanu normu u disciplini 50 metara prsno i ispunio je svoj san da se nađe među putnicima za glavni grad Italije.

Nikola Koltin, koji se plivanjem bavi već osam godina, još uvek, je ulazno juniorsko godište, pa ga u Rimu očekuje žestoka konkurencija, jer će za protivnike imati nešto starije, a samim tim i iskusnije rivale.

Uprkos tome, naš današnji sagovornik daće sve od sebe da se plasira u polufinale i da što dostojnije reprezentuje našu zemlju.

U Plivačkom klubu „Spartak“ svi su sa velikim oduševljenjem prihvatili vest da će se Nikola Koltin naći među odabranim učesnicima na juniorskom Evropskom prvenstvu, pa se njegov trener Bojan Race maksimalno trudi da svog takmičara što bolje pripremi za predstojeći veliki izazov.

Gerneralnu probu za nastup u Rimu, Nikola Koltin imaće na Prvenstvu Vojvodine, koje će se, 26. i 27. juna, organizovati u Pančevu.