Ove godine bez ogranizovanog Prvomajskog uranka

Tradicionalni Prvomajski uranak, koji svake godine okuplja više hiljada posetilaca, ove godine neće biti organizovan zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom kovid-19.

Jednu od najlepših subotičkih turističkih destinacija ove godine neće krasiti vašar sa raznim proizvodima – od rukotvorina, igračaka, poslastica i drugih kulinarskih specijaliteta. Takođe, izostaće sportski i muzički program, kao i razne kreativne radionice. Kako kažu iz preduzeća “Park Palić” odluka da ove godine izostane organizovani prvomajski program doneta je kako bi se isključila mogućnost širenja virusa kovid-19.

Ipak, posetioci će imati priliku da uživaju u luna – parku koji će na Paliću biti od prvomajskih praznika, pa sve do kraja leta. Iako luna – park nije u organizovanom programu Prvomajskog uranaka, iz preduzeća “Park Palić” kažu da će biti na terenu kako bi, koliko je to u njihovo moći, kontrolisali rad i kapacitet posetilaca jer će zakupci prostora biti u obavezi da se pridržavaju propisanih mera, među kojima je i dezinfekcija čitavog prostora, kao i samih sprava.

Ono što je takođe sigurno jeste da će posetilaca biti i to u velikom broju jer su kapaciteti u hotelima na Paliću gotovo popunjeni.