Otvorena je kancelarija Saveza udruženja boraca Srbije

Na Otvorenom univerzitetu danas je otvorena kancelarija Saveza udruženja boraca Srbije – SUBOS, čime je nastavljen započeti projekat „Borci veterani potomcima“. Otvaranju povereništva SUBOS-a prisustvovali su predsednik Saveza udruženja boraca Srbije, Ilija Todorov, predsednik Skupštine SUBOS-a, Goran Radosavljević Guri, direktor Fondacije srpskih boraca, Mile Кaranović i predstavnici udruženja boraca Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša. Povereništvo SUBOS-a u Subotici vodiće Jovan Кošutić.

Predsednik SUBOS-a, Ilija Todorov je prilikom otvaranja kancelarije istakao da je ovo jedan od koraka koje Savez čini da bi pomogao borcima, ratnim vojnim invalidima, njihovim porodicama i porodicama palih boraca kako njihove žrtve za Srbiju ne bi bile uzaludne, a dela zaboravljena. On je naglasio da je SUBOS za dve godine, od kada je osnovan, uspeo da ostvari zavidne rezultate u oblasti podrške i pomoći borcima, kao i da okupi više udruženja koja baštine vrednosti za koje se zalaže.

Podršku otvaranju kancelarije SUBOS-a u našem gradu pružio je i Grad Subotica.

Povereništvo u Subotici vodiće Jovan Кošutić. Кancelarija povereništva se nalazi na Otvorenom univerzitetu, na adresi Trg Cara Jovana Nenada 15. Ova kancelarija je ujedno i kancelarija „Fondacije srpskih boraca“, koju je Savez osnovao radi realizacije humanitarnih ciljeva.