Novogodišnji program na Trgu slobode

Subotičane će na Trgu slobode 31. decembra zabavljati OK bend, a uvertiru u novogodišnji program koji Grad organizuje biće Gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra. Za organizaciju dočeka na Trgu u centru grada izdvojeno je 4,5 miliona dinara.

Program dočeka Nove godine na trgu u centru grada počinje u 21,30, dok će od 22,30 nastupiti OK bend koji će Subotičane uvesti u Novu 2022. godinu. Iz lokalne samouprave napominju da će i ove, kao i prethodnih godina gradski trg biti ograđen i obezbeđen, te da će u ograđeni deo biti zabranjeno unositi metalnu i staklenu ambalažu kao i upotreba pirotehničkih sredstava. I ove godine tačno u ponoć sa gardskog trga začuće se zvuci valcera, a neće izostati ni vatromet.

Novogodišnji program u organizaciji Grada počinje ovog vikenda, kada će u nedelju 26. decembra od 20 časova Subotički simfonijski orkestar održati svoj sedmi po redu gala Novogodišnji koncert u Velikoj većnici Gradske kuće. Solisti će biti prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Jelena Končar i violinistkinja iz Subotice Viktorija Kurina. Dirigent će biti glavni dirigent opere Srpskog narodnog pozorišta iz Beograda, dok će Miloš Nikolić biti koncert majstor.

Doček Nove godine na trgu zajednički organizuju lokalna samouprava i Turistička organizacija Grada Subotice iz čijeg je budžeta ove godine za program na trgu opredeljeno 4,5 miliona dinara.

Iz lokalne samouprave napominju da prate epidemiološku situaciju te da će sve aktivnosti biti organizovane u skladu sa tim i apeluju na sugrađane i sve goste da zbog svoje i bezbednosti ostalih ne koriste pirotehnička sredstva.