Održano Bunjevačko prelo u Bajmoku

Tradicionalno Bunjevačko prelo održano je proteklog vikenda u Bajmoku, u sali Kulturno-umetničkog društva „Jedinstvo-Eđšeg“. Bunjevačko prelo, 19. po redu, orgnizovao je Bunjevački kulturni centar iz Bajmoka.

Velikim prelom obeležen je Dan Velikog prela- jedan je od četiri nacionalna praznika Bunjevaca. Istovremeno, prelo se održava povodom Marindana, imendana svih Marija, Mara i Marina. Marija Tomašković i Marija Bajor nekada su imendane slavile u krugu porodice a sada već više od deceniju redovno dolaze na prelo, koje organizuje Bunjevački kulturni centar.

Gosti su mogli da uživaju bunjevačkim jelima pripremljenim na tradicionalan način, poput krompirače iz tepsije. Pripremljen je i prigodan kulturni program, ali da bi on bio još bogatiji iz Bunjevačkog kulturnog centra pozivaju mlade da se uključe u organizaciju i nastave tradiciju.

Prisutnima se obratila predsednica Nacionalnog saveta Bunjevaca, dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je, čestitajući nacionalni praznik, pripadnicima bunjevačke nacionalne zajednice poručila da nastave da poštuju tradiciju i prenose je na mlađe naraštaje.