Turistički informativni centar na novoj lokaciji

Novi prostor Turističkog informativnog centra svečano je otvoren danas u podnožju Gradske kuće. Za renoviranje i opremanje prostora uloženo je oko 10 miliona dinara koje je u najvećem procentu finansirala lokalna samouprava.

Nakon više godina realizovan je projekat obnove prostora koji se nalazi pored svečanog ulaza u Gradsku kuću. U ovom prostoru danas je otvoren novi Turističi informativni centar koji će služiti i kao gradska biletarnica i suvenirnica. Ovaj objekat će doprineti još boljoj turističkoj usluzi, ističe direktor Turističke organizacije Grada Subotica, Aleksandar Medaković koji kaže da se očekuje da Subotica ove godine bude destinacija koja će zabeležiti više od 200.000 dolazaka i preko 400.000 noćenja.

Projekat obnove prostora finansirali su Ministarstvo turizma i omladine i lokalna samouprava u odnosu 20- 80%, a vrednost radova je oko 10 miliona dinara.

Radno vreme Turističkog informativnog centra za početak će biti od 9-17 časova radnim danim, a vikendom od 9-13 časova. U planu je da nakon nekog vremena radnim danima ovaj objekat bude na usluzi turistima od 9-20 časova.