Održana svečana sednica Skupštine grada

Svečanom sednicom Skupštine grada obeležen je Dan grada, koji se obeležava u znak sećanja na 1. septembar 1779. godine kada je Subotica dobila status slobodnog kraljevskog grada.

Gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić istakao je danas, između ostalog, da Subotica svake godine sve više dokazuje da je grad svih njenih građana navodeći kao primer uvođenje bunjevačkog jezika u službenu upotrebu u našem gradu. On je podsetio da Subotica postoji 630 godina, a da je na današnji dan pre 242 godine krajica Marija Terezija Suboticu proglasila slobodnim kraljevskim gradom. Gradonačelnik je čestitao dobitnicima ovogodišnjih priznanja Počasni građanin i Pro urbe, kao i Subotičanima i pozvao ih da uživaju u programu koji je lokalna samouprava pripremila za njih.

Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor takođe je čestitao dobitnicima nagrada, a Subotičanima poželeo da uživaju u programima koji su organizovani povodom obeležavanja Dana grada.

Zvanje Počasnog građanina na svečanoj sednici Skupštine grada gradonačelnik je uručio privredniku i počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, Tomislavu Karadžiću koji se zahvalio na priznanju za koje je istakao da je kruna njegovog dosadašnjeg života i rada.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Pro urbe su: akademik dr Endre Šili, profesorka mađarskog jezika i književnosti Ildiko Lovaš i neformalno udruženje građana „Naše malo je nekome sve Subotica“.

Svečanoj sednici Skupštine grada prethodilo je podizanje zastave Subotice ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću.