U subotičkim osnovnim školama 1225 đaka prvaka

U prvi razred osnovnih škola na teritoriji našeg grada danas je krenulo 1225 đaka. Školska 2021/2022. počela je redovno, uz poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mera.

Polazak u prvi razred za decu predstavlja veliku prekretnicu i donosi posebnu radost i uzbuđenje. U OŠ “Majšanski put” svečanim programom su đaci i nastavnici ove obrazovne ustanove đacima prvacima poželeli dobrodošlicu u školu. Mališani koji su prvi put danas seli u školsku klupu od škole očekuju obrazovanje, ali i druženje i igru.

U OŠ “Majšanski put” ove godine upisano je 65 đaka prvaka u 3 razreda. Od sutra će i učenici prvog razreda nastavu pohađati po redovnom rasporedu, a sa radom će od sutra početi i produženi boravak u kojem deca mogu da borave od 7-16 časova.

Na teritoriji grada Subotice u prvi razred osnoven škole upisano je 1225 đaka što je 55 đaka više u odnosu na prošlu godinu. Na srpskom jeziku nastavu će pohađati 912, na mađarskom 287, a na hrvatskom jeziku 26 mališana.

Novu školsku godinu đaci su dočekali u klupama, sa časovima u trajanju od po 45 minuta, uz obavezu poštovanja propisanih epidemioloških mera. Postoje tri modela nastave,a prema najavama iz Ministarstva prosvete primenjivaće se u zavisnosti od aktuelne epidemiološke situacije u školama.