Održana mini izložba sitnih životinja

Izložbom sitnih životinja na centralnom gardoskom trgu Udruženje odgajivača sitnih životinja obeležilo je Svetski dan živtonja sa porukom da životinje imaju pozitivan uticaj na ljude i čine ih boljima.

Dragoslava Nježić iz Bikova sa suprugom se oko 8 meseci bavi uzgojem ptica, a velika plava ara, jedan od najvećčih papagaja na svetu je deo njihove porodice. Mužnjak, Koko je ručno hranjen i veoma pitom, a po rečima vlasnika ova vrsta ljubimca zahteva mnogo pažnje i ljubavi.

Pod pokroviteljstvom grada Subotice Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica i ove godine je mini izložbom sitnih životinja u centru grada obeležilo Svetski dan životinja. Posetioci su imali priliku da vide zečeve, kokoške, golubove i više vrsta papagaja.

Na trgu su bili izloženi i radovi učenika osnovnih škola iz Subotice koji su učestvovali na konkursu Udruženja odgajivača sitnih životinja na temu: “Zaštitimo divlje životinje”, a autori najbolja 3 rada u konkurenciji od 1-4. razreda kao i najbolja 3 u konkurenciji od 5-8. razreda bili su nagrađeni. Udruženja odgajivača sitnih životinja Subotica ove godine proslavlja jubilej 60 godina postojanja, a trenutno broje oko 300 članova okupljenih u 6 sekcija.