„Majčino mleko – hrana i ljubav“

Skupom pod nazivom „Majčino mleko – hrana i ljubav“ u atrijumu hotela Galerija, u subotu, Patronažna služba Doma zdravlja obeležila je Nacionalni dan promocije dojenja. Cilj skupa bio je da se omogući susret trudnica sa dojiljama, kao i lekarima, jer je anketa sprovedena na 1300 žena pokazala da veliku podršku ženama koje započinju dojenje pružaju upravo druge majke.

Jedna od sugrađanki koja je prisustvovala skupu je Dijana Takač, majka troje dece. Iako je uvek bila svesna važnosti dojenja, zbog ranijeg povratka na posao sinove je kraće dojila, a sada ima četvoromesečnu ćerkicu, koju planira mnogo duže da doji.

Cilj skupa koji je u organizaciji Doma zdravalja prvi put održan u našem gradu bio je da se omogući budućim majkama da u razgovoru sa ginekologom, pedijatrom, ali i drugim ženama, dobiju sve informacije kako bi što lakše započeili proces dojenja i uspeli da savladaju probleme koji se javljaju.

Pored redovnog obilaska porodilja patronažne sestre pružaju podršku u dojenju i preko

telefonskog savetovališta „Deca Srbije. Sve informacije trudnice i porodilje mogu dobiti pozivanjem broja 024/601-180 svakog dana od 7 do 19 časova.