Održana akcija „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“

Sa ciljem razvijanja ekološke svesti kod građana i smanjenja nivoa zagađenosti vazduha, buke i gužve u saobraćaju kod Plave fontane održana je akcija “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj”. Akciju su organizovali Udruženje parkirališta Srbije uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije i JKP “Parking” koje je bilo domaćin dešavanja.

Akcija “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” je pokrenuta prošle godine od strane Udruženja parkirališta Srbije sa ciljem promovisanja alternativnih vidova prevoza. Udruženje sa partnerima ovu akciju realizuje u gradovima širom Srbije sa ciljem podizanja svesti javnosti o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i značaju razvoja eko mobilnosti u Srbiji.

JKP “Parking” Subotica upravlja sa oko 2900 parking mesta koja se nalaze u sistemu naplate. Pored toga, ovo preduzeće je pokrenulo i “Su-bike” sistem iznajmljivanja bicikala koji funkcioniše na 5 lokacija-4 u gradu i 1 stanica na Paliću sa ukupno 38 bicikala. U našem gradu je krajem prošle godine instaliran i prvi elektro punjač za automobile.

Na prostoru Plave fontane u okviru kampanje “Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj” JKP “Parking” promovisalo je sistem za iznajmljivanje bicikala “Su-bike” , a građanima je deljen promo materijal koji je ukazuje na prednosti bicikala kao alternative vožnji automobila. Po rečima predstavnika Udruženja parkirališta Srbije, Subotica je izabrana kao primer dobre prakse upravo zbog sistema “Su-bike” i kao grad poznat po tome da veliki broj njegovih stanovnika koristi bicikl kao prevozno sredstvo.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime