Održan vašar udžbenika

 

U dvorištu osnovne škole ,,Kizur Ištvan“ održan je vašar udžbenika, klupe su pretvorene u tezge na kojima su učenici i roditelji mogli da kupuju, prodaju i razmenjuju korišćene udžbenike za sve razrede na srpskom i mađarskom jeziku. Vašar polovnih knjiga se održava tradicionalno već šestu godinu.

Učenici sa kojima smo razgovarali kažu da već nekoliko godina u nazad učestvuju na vašaru polovnih knjiga u ulozi prodavca, a motiv za to je da prikupe novac i da pomognu drugoj deci da nabave udžbenike koji njima više nisu potrebni.

Interesovanje za kupovinu polovnih udžbenika je svake godine sve veće, a roditelji podržavaju akciju škole i zahvalni su na prilici da na lakši način nabave stare knjige. Pored knjiga mogu se nabaviti radne sveske i lektira.

Zaposleni u OŠ ,,Kizur Ištvan“ su učinili sve da đaći i roditelji na jednom mestu, kompletiraju udžbenike za novu školsku 2017/2018 godinu. Cena polovnih udžbenika je bila u rasponu od 150 dinara do 400 dinara, što je značajno pristupačnije od cene kompleta novih udžbenika u subotičkim knjižarama, koja u zavisnosti od razreda, iznosi između 8.000dinara i 16.000dinara.

Vašar polovnih udžbenika je dobar primer uspešne saradnje zaposlenih u školi i roditelja, a u današnje vreme teže finansijske situacije ima poseban značaj. Naredni vašar polovnih udžbenika biće održan prve subote u septembru od 10-12 časova.