Održan trening bezbedne vožnje za motocikliste

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, Subotica je na mapi najrizičnijih gradova za bezbednost motociklista. U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, Savet za bezbednost Grada Subotice je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u Plavoj sali Gradske kuće, održao trening bezbedne vožnje za motocikliste.

Pored pešaka, motociklisti su najugroženiji učesnici u saobraćaju, te su učesnici svake devete nezgode sa smrtnim ishodom. Samo tokom ove godine na putevima u Srbiji, život je izgubilo 20 motociklista. Po oceni stručnjaka, obuka u auto školi često nije dovoljna za bezbedno učešće saobraćaju te je cilj treninga, koji se sastojao iz terorijskog i praktičnog dela, bio da ih pripremi na reagovanje u opasnim i iznenadnim situacijama.

Na osnovu podataka Ministarstva unutrašnjih poslova, Subotica je među najrizičnijim gradovima za bezbednost motociklista, pa je ovo druga godina od kada se u našem gradu organizuju treninzi bezbedne vožnje, koje finansira Agencija za bezbednost saobraćaja.

Iako je u poređenju sa 2011. godinom kada je na putevima u Srbiji poginulo 111 motociklista, prošle godine crna statistika prepolovljena, prema rečima stručnjaka za bezbednost u saobraćaju neophodno je preduzeti niz mera kako bi težili tkz. viziji nula, jer je i jedan izgubljen život u saobracajnoj nezgodi ogroman gubitak.