Stipendije za učenike prvih razreda zanatskih zanimanja

Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke. Stipendije, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata u visini od 3.000 dinara, dobiće 30 đaka.

Stipendiju mogu ostvariti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, III stepena stručne spreme, pod uslovom da su državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici. Pravo na stipendiju nemaju učenici koji na polugodištu imaju dve negativne ocene, ako Komisija utvrdi da su prilikom konkurisanja dali neistinite podatke i ako u toku školske godine napuste školovanje.
Prijavu za konkurs, učenici mogu preuzeti u Gradskom uslužnom centru (Trg slobode 1), odnosno sa veb-sajta Grada Subotice. Prijave je potrebno dostaviti u zatvorenoj koverti, neposredno Komisiji za dodelu stipendija sa naznakom „Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola“, predajom u Gradskom uslužnom centru ili poštom.
Konkurs će biti otvoren do 10. avgusta, a detaljnije informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Subotica (Trg slobode 1, 3. sprat/305) ili na telefone 024/626-883 i 024/626-718.