Održan peti po redu hokejaški Kup Subotice

U Subotici se od 03.02. do 05.02.2017. održao tradicionalni 5.međunarodni turnir u hokeju na ledu za seniore – „KUP SUBOTICE 2017“, na kojem su učestvovale ekipe: HK Metalurg (Skoplje/Makedonija), HK Vukovi (Sarajevo/BiH), HK Vojvodina (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).

Postignuti rezultati:

PETAK, 03.02.2017.:
HK Spartak – HK Vukovi 8:2 (2:1 3:1 3:0)
HK Vojvodina – HK Metalurg 9:3 (4:0 2:1 3:2)

SUBOTA, 04.02.2017.:
HK Vojvodina – HK Vukovi 5:1 (3:0 1:1 1:0)
HK Spartak – HK Metalurg 4:3 (2:1 1:2 1:0)

NEDELJA, 05.02.2017.:
HK Metalurg – HK Vukovi 5:2 (1:1 2:1 2:0) – u borbi za treće mesto
HK Spartak – HK Vojvodina 3:4 (0:1 1:1 2:1 0:1) – finale (na penale)

KONAČAN PLASMAN:

1. HK VOJVODINA
2. HK SPARTAK
3. HK METALURG
4. HK VUKOVI

SASTAV HK SPARTAK: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Parker Alex, Kolarić Aleksandar, Kojić Miloš, Popović Nikola, Tancoš Tamaš, Šljapić Igor, Tolmači Branislav, Rackov Viktor, Peter Alen, Gergelj Danijel, Plavšić Dominik, Pavlović Filip, Lošonci Adam, Katančić Denis, Dulić Uglješa, Barašić Tomislav, Perušić Ivan, Mešter Edvin, Nešić Mate. Trener: Brestovac Uroš

Izuzetno izjednačen po kvalitetu i zanimljiv turnir na kojem su sve ekipe pružile svoj trenutni maksimum i na kojem su sve utakmice bile izuzetno dinamične, neizvesne i pune lepih hokejaških i sportskih pogleda, u kojima je mogla da uživa subotička publika, koja je još jednom pokazala koliko voli i ceni zimske sportove u svom gradu, a naročito hokej na ledu.

Posle izuzetno napetih utakmica drugog dana, koje su direktno odlučivale o učesnicima u mečevima trećeg dana za finale i za treće mesto, domaći HK Spartak je uz puno napora i „na mišiće“ uspeo da savlada vrlo nezgodnu ekipu HK Metalurg iz Skoplja (4:3), koja je sastavljena od igrača iz Makedonije, Beograda i Slovenije, dok je ekipa HK Vojvodine zahvaljujući furioznom početku utakmice sa tri pogotka u mreži ekipe iz Sarajeva, na kraju rutinski dovela utakmicu do kraja (5:1).

Poslednjeg dana turnira, u nedelju 05.02.2017., viđeni su mečevi poslednjeg kola, koji su ujedno bili i borba za treće mesto, odnosno za finale i pobednika ovosezonskog turnira u Subotici. HK Metalurg je rutinski i zahvaljujući iskustvu pojedinačnih igrača zasluženo slavio (5:2) nad ekipom Vukova iz Sarajeva, dok je u finalu između domaćeg Spartaka i novosadske Vojvodine viđena prava hokejaška utakmica i drama, sa uzbudljivom završnicom i odlukom pobednika posle izvođenja penala (3:3 u regularnom delu meča). Iako je Vojvodina 5 minuta pre kraja vodila sa, činilo se nedostižnih 1:3, posle lepog dodavanja i kontre Plavšić Dominik je doneo smanjenje na 2:3, da bi u poslednjem minutu utakmice i bulija u trećini gostiju, usledio tajm aut domaćina, povlačenje golmana sa gola i ubacivanje šestog igrača, i već posle 15-ak sekundi usledilo je izjednačenje pogotkom mladog Lošonci Adama (2000.godište), za totalno poravnanje i 3:3. U penal serijama, tek u petoj seriji, ruski internacionalac u redovima Vojvodine je svojim pogotkom rešio pobednika utakmice, i samim tim zasluženo prvo mesto ekipe HK Vojvodina, dok su se domaći hokejaši morali zadovoljiti sa realnim drugim mestom.

Sve u svemu, lep hokejaški vikend i sportska predstava u Gradu sportova.

HK Spartak je izuzetno ponosan na činjenicu da je i ove sezone bio izuzetan domaćin i uspešan organizator tri tradicionalna turnira i vikenda hokeja u Subotici (SPARTANS 2017, WINTER CLASSIC 2017 i KUP SUBOTICE 2017), na kojima je učestvovalo bezmalo blizu 500 hokejaša svih uzrasta iz 8 različitih država i koji su svi, još jednom zajednički dokazali potrebu produženja klizalačke sezone u Subotici i što skorije pokrivanje Gradskog klizališta.

Već sledećeg vikenda se nastavljaju nastupi takmičarskih nastupa HK Spartak, ovaj put na međunarodnim turnirima u Sarajevu (BiH) na koje naše selekcije putuju sa selekcijama U8, U10, U12, devojčice i seniori.

I ove sezone, četvrti put zaredom, a za Vikend Svečanog zatvaranja sezone u Subotici (03-04 mart 2017) svoj dolazak u naš grad su potvrdile ekipe „HOCKEY WITHOUT BORDERS“ iz Montreala/Kanada sa svojim juniorima, kao i 3 takmičarske selekcije ekipe HK Siscia iz Siska/Hrvatska, što će opet biti prilika za lepo druženje i promociju „najbrže kolektivne igre na svetu“ na našem Gradskom klizalištu.