Održan 9. „Dead lake festival horora i vina“

Deveti po redu „Dead lake festival horora i vina“ održan je proteklog vikenda na Paliću u bioskopu „Abazija“.

Pod sloganom “Strava u Aleji platana” od 1. do 3. decembra održan je 9. Dead Lake Festival horora i vina„. Među ovogodišnjim gostima Festivala bili su i Luka Boni i Marko Ristori, legende italijanskog nezavisnog horora čiji je film „Mračni parazit“ imao svetsku premijeru upravo na ovom Festivalu. Luka i Marko su istakli da nema mnogo ovakvih festivala na svetu koji doprinose razvoju horor filma, te da im je drago što su na Paliću, koji su sada posetili prvi put.

U okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala premijerno su prikazana čak tri ostvarenja iz žanra horora. Publika je u okviru Festivala pored ostalih, imala priliku da pogleda i američki horor „Osam očiju“ koji je u potpunosti sniman u Srbiji, kao i hit film koji je takođe sniman u Srbiji „Kuća lenjivca“. Selektor Festivala Milan Todorović ističe da nije bilo lako izabrati filmove za ovogodišnje izdanje Festivala zbog velike proizvodnje filmova tokom godine i zbog ograničenog broja termina za prikazivanje.

Festival se održava u bioskopu „Abazija“ koji teži da postane kulturni centar, a kako direktor Festivala, Miroslav Mogorović kaže najteže je održati kontinuitet, ne samo kada je „Dead lake Festival horoa i vina“ u pitanju nego kada su u pitanju i ostali projekti koji se realizuju u ovom prostoru, poput nedavno završenog Festivala nezavisnog američkog filma koji je održan po treći put.

Pored tradicionalnog programa koji je održan u bioskopu Abazija, deo pretfestivalskog progama kao i program Dead Lake na BIS dešava se u MTS Dvorani u Beogradu.