Učenici Politehničke škole izrađuju grafičke proizvode

Učenici Politehničke škole sa više različitih smerova u okviru praktične nastave izrađuju grafičke proizvode koji su dostupni na tržištu, a novac prikupljen prodajom ovih proizvoda koristi se za finansiranje maturskih večeri, ekskurzija i za ulaganje u opremu.

Đaci Politehničke škole sa smerova: fotograf, tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, tehničar za grafičku pripremu, tehničar štampe, tehničar grafičke dorade, tehničar multimedija i tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje kroz praktičnu nastavu učestvuju u kreiranju i proizvodnji ambalaža, kutija za odlaganje mobilnih telefona, knjiga, svesaka, vežbanki, kancelarijskih proizvoda i grafičkih standarda za kompanije.

Učenici kroz rad stiču nova znanja i sposobnosti, a imaju priliku i da iskažu svoju kreativnost, ističu u Politehničkoj školi. U Grafičkoj radionici ove obrazovno- vaspitne ustanove, učenici i profesori rame uz rame svakodnevno kreiraju veliki broj proizvoda koji su dostupni na tržištu.

Novčanim sredstvima koja se prikupe kroz prodaju predmeta nastalih u Politehničkoj školi, finansiraju se maturske večeri, ekskurzije, ali i kupovina opreme za širenje proizvodnih mogućnost školske radionice.