Odbornici usvojili rebalans budžeta

Na 13. sednici Skupštine grada usvojen je predlog za rebalans budžeta Grada, koji je za gotovo 14 odsto veći od planiranog. Za usvajanje predloga glasalo je 50 odbornika, sedmoro je bilo protiv, dok uzdržanih nije bilo.

Rebalans budžeta Grada za tekuću godinu, veći je za 892 miliona od planiranog ovogodišnjeg obima, koji će sada iznositi 7.266.280.000 dinara, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. Rebalans je bio potreban za usklađivanje rashodovane strane sa prihodima i zakonskim obavezama nastalim posle izglasavanja budžeta za 2021, objasnio je Bakić. Prihodovana strana veća je najviše zbog taksi za legalizaciju i komunlni doprinos, a asfaltiranje ulica u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima, izgradnja bunara u Mišićevu i Višnjevcu, rekonstrukcija glavne fasade Gradske biblioteke, kao i izrada projektne dokumentacije za uređenje fasade kuće nekadašnjeg gradonačelnika Karolja Biroa, samo su neki od projekata koji će zahvaljujući budžetu moći da se ostvare.

Predlog rebalansa budžeta podržao je i Savez vojvođanskih Mađara, navodeći da je rebalans gotovo besprekoran i obuhvata mnoge segmente.

Svoj glas podrške nije dala opozicija, koja je iznela mnoštvo kritika, najviše na račun izgradnje Akva-parka na Paliću.

Pred odbornicima su se našle i tačke dnevnog reda koje su se ticale donošenja odluke o urbanističkom Planu regulacije za MZ „Zorka“, kao i odluka o izmeni Odluke o osnivanju javnih i javno komunalnih preduzeća, shodno Odluci o uvođenju bunjevačkog jezika u službenu upotrebu, kojom se predviđaju izmene naziva svih preduzeća.