Obeleženo punoletstvo nemačko-srpske razvojne saradnje

Predstavom „Punoletstvo“, u izvođenju “Reflektor teatra“ i izložbom pod nazivom „Dela znače“ juče je, u amfiteatru Otvorenog univerziteta, svečano obeleženo punoletstvo nemačko-srpske razvojne saradnje. Za 18 godina, Nemačka je podržala brojne projekte Srbiju sa više od 1,8 milijardi evra.
Nemačka od 2000. godine pruža podršku projektima u Srbiji u oblasti ekonomskog razvoja, zaštite životne sredinu, unapređenja demokratskog građanskog društva i državne administracije preko Nemačke razvojne organizacije GIZ, Nemačke razvojne banke „KfW“ i brojnih partnera. Gradonačelnik, Bogdan Laban podsetio je da je Nemačka značajan spoljno-trgovinski partner Vojvodine, ali i Rrgionalne privredner komore Severnobačkog okruga.
Ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib podsetio je da je u 80 projekata tehničke saradnje i 60 projekata finansijske saradnje uloženo oko 1.8 milijardi evra.

Na proslavi punoletstva saradnje, koja je organizovana u partnerstvu sa Gradom Subotica, brojni gosti uživali su u predstavi „Reflektor teatra”  Minje Bogavac, koja na interesantan način predstavija ključne oblasti u razvojnoj saradnji dve zemlje. U okviru izložbe pod nazivom „Dela znače” prikazani su projekti koji se uz nemačku podršku realizuju u različitim oblastima.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime