Obeleženo 102. godine od oslobođenja Subotice

Polaganjem venaca na Spomen ploču na Železničkoj stanici i kod Spomenika junacima palim za oslobođenje i ujednjenje 1912 -1918. na Puškinovom tgu obeleženo je 102. godine od oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu.

Dragutin Lukić potomak je Obrada Lukića srpskog ratnog dobrovoljca iz Prvog svetskog rata. Dragutinov deda Obrad, rođen je 1892. godine u selu Drinić kod Bosanskog Petrovca. Odatle ga je Austrougarska vojska mobilisala i poslala na Ruski front. Obrad, kao i većina Srba nije hteo da se bori protiv Rusa te im se predao, a kasnije se prijavio u Srpsku dobrovoljačku diviziju kao i njegova dva rođena brata. Obrad Lukić i njegova braća bili su pripadnici Druge srpske dobrovoljačke brigade koja jeučestvovala u proboju Solunskog fronta.

Na današnji dan pre 102. godine srpska vojska stigla je Železničku stanicu u Subotici. Dočekana je od strane predstavnika Bunjevačko-srpskog narodnog odbora.

Kod Spomenika junacima palim u oslobodilačkim ratovima 1912-1918. godine, vence su, između ostalih, položili predstavnici grada, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, predstavnici SKC „Sveti Sava“, predstavnici Bunjevačkog kulturnog centra i predstavnici Udruženja dobrovoljaca i njihovih potomaka 1912-1918.