Obeležen nekadašnji Dan Republike

Polaganjem venaca na spomenik Josipu Brozu Titu na prostoru 4. Mini Jugoslavije obeležen je nekadašnji praznik, 29. novembar- Dan Republike.

Iako već 3 decenije Jugoslavije nema, Subotičanka Milica Medić svake godine proslavlja 29. novembar, odajući počast bivšoj državi u kojoj je provela najlepše godine svog života.

Osnivač 4. Mini Jugoslavije, Blaško Gabrić prisećajući se kako se nekada živelo u Jugoslaviji kada je radnik bio vlasnik fabrika i kada su svi živeli od svog rada, ističe da je socijalizam bio najbolji sistem na svetu. Zbog toga, kako ističe svake godine slavi 29. novembar i sve vrednosti nekadašnje Jugoslavije.

Predsednik Udruženja “Komunisti Subotice”, Mikloš Nađ Olajoš kaže da je važno da današnja i buduća Srbija grade i neguju vrednosti nekadašnje SFRJ.

Povodom obeležavanja II zasedanja AVNOJ-a, Centar Tito i Pokret IV Mini Jugoslavije večeras od 18 časova organizuju svečanu akademiju „Ponovo zajedno za Dan Republike“ u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta na kojoj će biti dodeljene Avnojevske zahvalnice.