Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Brojnim aktivnostima čiji je cilj bio približavanje rada službi Doma zdravlja, u centru grada je obeležen Međunarodni dan sestrinstva.

Posao medicinske sestre-tehničara je pre svega human, a njihov osnovni zadatak kao nosilaca zdravstvene nege je spona između pacijenta i lekara. U poslednje dve godine, od početka pandemije kovida-19 posao medicinskih tehničara je posebno izazovan. U Domu zdravlja Subotica u 7 Službi zaposleno je ukupno 234 medicinske sestre-trehničara koji vode brigu o pacijentima.

Međunarodni dan sestrinstva Dom zdravlja Subotica obeležava od 2016. godine, a nakon dvogodišnje pauze u obeležavanju zbog pandemije korona virusa, danas u toku prepodneva Subotičani su imali priliku da se upoznaju sa različitim službama Doma zdravlja. Iz uprave ove zdravstvene ustanove ističu da medicinskih sestara-tehničara imaju dovoljno, onoliko koliko je planom predviđeno.

Međunarodni dan sestrinstva obeležava se u znak sećanja na dan rođenja Florens Najtingejl čijom zaslugom je sestrinstvo priznato kao profesija.