Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma obeležen je 9.maj- Dan pobede nad fašizmom.
Deda Draško Kapor jedini je živi učesnik Narodnooslobodilačke borbe u Subotici. Sa svega 18 godina učestvovao je u ratu kao borac Sedme vojvođanske brigade 51.divizije komandanta Milana Ješića Ibre. Kako kaže deda Draško, borba je bila strašna i iscrpljujuća.
Širom Evrope danas se slavi sećanje na dan kada je nacistička Nemačka, pre 74 godine, potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. U brobi za slobodu i naš grad je dao veliki doprinos.
Zamenik predsednika Skupštine grada, Veljko Vojnić podsetio je da je naša zemlja, uz Sovjetski savez, dala je najviše žrtava i zato je naša obaveza da se sećamo svih onih koji su dali živote za slobodu.
U ime lokalne samouprave venac su položili predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunfor i njegov zamenik Veljko Vojnić. Venac su položili načelnik Severnobačkog okruga, Dragi Vučković, predstavnici GrO SUBNOR-a, predstavnici Jevrejske opštine, Komunisti Subotice, kao i konzularni predstavnici, te predstavnici brojni udruženja građana i političkih partija.