GO Crvenog krsta darovao bebe rođene na Svetski dan ove organizacije

Na Odeljenju neonatologije subotičke bolnice juče su na svet došle 3 bebe koje su rođene na isti dan kao i osnivač organizacije Crvenog krsta, Anri Dinan. Tim povodom su njihovim majkama danas predstavnici GO Crvenog krsta uručili simbolične poklone.

Tamara Vojnić juče u 10 časova na svet je donela svoje drugo dete. Devojčica Petra rodila se prirodnim putem i teška je 2850 gr, a dugačka 47 cm. I mama i beba osećaju se dobro, a majka je iznenađena i zahvalna poklonom koji je njena ćerka dobila od Crvenog krsta.

Na Svetski dan Crvenog krsta koji je obeležen juče, na Odeljenju neonatologije Opšte bolnice Subotica rođene su 2 devojčice i 1 dečak.

Sa željom da prenesu ideju humanosti i humanitarnosti koju Crveni krst propagira i sprovodi u delo, započeta je, sada već tradicionalna akcija darivanja beba koje su rođene na Svetski dan Crvenog krsta.

Osim beba koje su rođene na Dan Crvenog krsta 8. maja, GO Crvenog krsta će nastaviti tradiciju darivanja svih beba koje se rode u Opštoj bolnici Subotica u Nedelji Crvenog krsta koja se obeležava od 8-15. maja.