NSZ raspisala 12 poziva za subvencionisano zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva za subvencionisano zapošljavanje, kako kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima tako i nezaposlenim licima. Za ovu namenu opredeljeno je 7,75 milijardi dinara, a dodatna sredstva obezbediće i lokalne samouprave.

Raspisani su pozivi za samozapošljavanje, za novo zapošljavanje, za mere obuka, za realizaciju mere pripravništva, mere sticanja praktičnih znanja i stručne prakse. Za razliku od prethodnih godina, raspisan je jedan poziv manje, izostao je poziv za javne radove, čije se raspisivanje očekuje na pokrajinskom i lokalnom nivou. I ove godine težište je na teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih lica.

Većina javnih poziva biće otvorena do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar ove godine.

Javni pozivi objavljeni su na sajtu NSZ a detaljnije informacije o uslovima konkursa mogu se dobiti i na Sajmu zapošljavanja, koji će u prostorijama Filijale Subotica NSZ biti održan u petak.