Novo sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja danas je od Grada dobila novo sanitetsko vozilo opremljeno najmodernijom opremom. Iz gradskog budžeta je za nabavku ovog vozila izdvojeno 6,3 miliona dinara.

Gradonačelnik Stevan Bakić je danas na platou ispred ambulante „Prozivka“ u Pazinskoj ulici uručio ključeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma zdravlja Subotica, dr Tatjani Popović. Tom prilikom je istaknuto da je Grad za nabavku ovog vozila izdvojio 6,3 miliona dinara i dodatnih 1,9 milion dinara za nabavku aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša, koji se nalazi u vozilu.

Dom zdravlja trenunto raspolaže sa 14 sanitetskih vozila od kojih su 4-5 nešto noviji rekla je direktorka Doma zdavlja, dr Tatjana Popović. Ona je istakla da će novo vozilo značajno doprineti radu Službe hitne medicinske pomoći, kao i novi aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša koji je već spasio nekoliko života od kada je u upotrebi.

Gradonačelnik Bakić je podsetio da je u budžetu grada za ovu godinu opredeljeno 34,9 miliona dinara za zdravstvenu zaštitu te da će do kraja godine biti još prostora za ulaganje u ovaj sektor u našem gradu.