Novih 5 aparata za Jedinicu intenzivne nege Opšte bolnice

Kompanija “Masterplast” donirala je Opštoj bolnici aparate vredne 1,2 miliona dinara koji će biti u upotrebi u Jedinici intenzivne nege i omogućiće savremen monitoring pacijenata.

Ukupno 5 aparata, od kojih su tri pacijent monitora i dva aparata za piko monitoring koje je “Masterplast” danas donirao Opštoj bolnici biće u u potrebi u Jedinici intenzivog lečenja ove zdravstvene ustanove. Upravnik Službe za anesteziju i intenzivnu terapiju Opšte bolnice, dr Bojan Bagi, zahvalio se na donaciji i istakao da je osim samog značaja koji će aparati imati u praćenju pacijenata, značaj donacije i u društveno odgovornom pristupu privatne kompanije koja je prepoznala potrebu da u okruženju u kojem radi pomogne široj društvenoj zajednici.

U ime uprave Bolnice na donaciji se zahvalio i zamenik direktora Opšte bolnice, dr Dušan Šulić.

Današnja donacija vredna 1,2 miliona dinara realizovana je kroz akciju koju je “Masterplast” realizovao u prethodnom periodu “Budimo humani, pomozimo zajedno” kada je od prodaje određenih artikala odvajan deo sredstava za ovu donaciju.

Ovo nije prva donacija kompanije “Masterplast” koja je u prethodnom periodu u više navrata kroz različite donacije pomogla rad Opšte bolnice Subotica.