Novi trotoari na Paliću, gradonačelnik najavio nove radove

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban obišao je nove pešačke staze na Paliću u ulici Jožefa Hegediša, u Splitskoj aleji, kao i na samoj obali Palića gde je napravljena pešačka staza, duž koje su postavljene klupe za odmor, kao i korpe za otpatke. Gradonačelnik je istakao i da će se, uz pomoć sredstava iz republičkog i pokrajinskog budžeta, nastaviti sa rekonstrukcijom infrastrukture na Paliću.

Gradonačelnik je prilikom posete Palića izjavio da će se nastaviti sa rekonstrukcijom infrastrukture, ali i objekata na Paliću. U planu je da se da se izgrade novi trotoari, da se rekonstruiše Velika terasa i Letnja pozornica. Takođe, gradonačelnik je najavio i pomoć Zoo vrtu za izgradnju moderne zgrade za prihvat životinja.

Za izgradnju trotoara u ulici Jožefa Hegediša, u Splitskoj aleji, kao i na samoj obali Palića, opredeljena su sredstva, iz državnog budžeta, u iznosu od 9,5 miliona dinara. Za nastavak rekonstrukcije Velike terase, kao i za popločavanje staza u Velikom parku na Paliću izdvojena su sredstva u iznosu od 77,5 miliona dinara.

Za rekonstrukciju Letnje pozornice odvojena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara, a planirano je da radovi budu završeni do juna. Iz preduzeća „Park Palić“ navode da se već radi na projektima za narednu godinu, te da očekuju da će Subotica i u narednoj godini dobiti značajna sredstva iz državnog i pokrajinskog budžeta, samo ove godine planirano je preko 130 miliona dinara za Palić.