Novi autobus „Subotica transa“

Od ponedeljka počinje da saobraća novi autobus „Subotica transa“ marke „Ikarbus“sa 55 mesta. Autobus će saobraćati na međumesnim linijama, a ovo vozilo treći je novi autobus koji je „Subotica trans“ nabavio u poslednjih 6 meseci.

Vozni park „Subotica transa“ čini 94 autobusa, a u poslednjih tri i po godine ovo preduzeće kupilo je 19 autobusa od kojih su neki polovni, a neki novi. U prvih šest meseci ove godine vozni park je podmlađen sa 3 nova autobusa, od kojih je poslednji autobus marke „Ikarbus“ koji će saobraćati na međumesnim relacijama, biće korišten u vanlinijskom prevozu i za ekskurzije.

U „Subotica transu“ krajem sledeće nedelje počinju radovi vredni 30 miliona dinara, na internoj benzijskoj pumpi koja je sagrađena je 1972. godine i od tada se u nju nije ulagalo. Radove će u potpunosti finansirati sopstvenim sredstvima. Trenutno pumpa ima kapacitet od 50 kubika, dok će nova imati duplo više, odnosno 100 kubika.

Kako kažu u „Subotica transu“ prosečna starost voznog parka je oko 15 godina, ali se kad god postoje finansijska sredstva nabavljaju nova ili polovna vozila, a stara se rashoduju. Iz ovog preduzeća kažu da je trećina autobusa je klimatizovana.