Lutkarske radionice na Otvorenom univerzitetu

Lutkarsku radionicu na Otvorenom univerzitetu pohađa 27 dece. Cilj ovih besplatnih radionica je da se deca upoznaju sa lutkarstvom kako bi u septembru 2019. godine potpuno samostalno realizovali lutkarsku predstavu koja će biti premijerno izvedena na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu.

Dvadeset i sedmoro dece uzrasta od 9-14 godina danas se okupilo kako bi nastavili rad u lutkarskoj radionici na Otvorenom univerzitetu. Deca kažu da vole pozorište i lutke, te da vole da se druže i da su to glavni razlozi zašto su se odlučili da učestvuju u radu ovakve radionice.

Predavači u lutkarskoj radionici su glumice Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši Stamenković i Imelda Vereš koje deci prenose svoje znanje i iskustva, kako bi ih upoznali sa svetom lutkarskog pozorišta i glume. Radionice su deo projekta „Theatro“ koji sprovode Otvoreni univerzitet i segedinsko pozorište lutaka „Kever Bela“. Iste radionice održavaju se i u Segedinu, te će se deca iz Subotice i iz Segedina družiti u septembru tokom Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici kako bi razmenili iskustva.

Krajnji cilj ovih radionica jeste lutkarska predstava koju će deca samostalno osmisliti i izraditi lutke za njih, a premijerno će biti izvedena naredne godine u septembru na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu.