Nova novogodišnja rasveta i klizalište u centru grada

Za nabavku nove novogodišnje dekoracije ove godine izdvojeno je oko 22 miliona dinara, a osim novih dekorativnih elemenata koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje najavljuju i partnerno klizalište u centru grada.

Ukrašavanje grada za novogodišnje praznike počelo je prethodnih dana, a iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje objašnjavaju da je razlog za to nabavka velikog broja novih ukrasnih elemenata, kao i činjenica da će svi delovi grada biti ukrašeni, pa je posao započet na vreme. Nova rasveta u vidu zvezdanog neba biće postavljena na Korzou, a deo stare biće prebačen na Prozivku kao i na Radijalac koji će biti obogaćeni i novim dekorativnim elementima. Centar grada kao i Radijalac biće posebno atraktivni za predstojeće praznike sa potpuno novom dekoracijom.

Ove zime Subotičani će moći poput Novosađana i Beograđana da uživaju u klizanju u centru grada, jer će po najavama direktora JP za upravljanje putevima, Ognjena Golubovića biti nabavljeno parterno klizalište koje će biti postavljeno iza spomenika Svetog trojstva. U planu je da bude postavljeno od sredine decembra do kraja marta, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje najavljuju da ukoliko to tehnički uslovi dozvole, postoji mogućnost da će biti nabavljeno i jedno klizalište koje će se premeštati iz jedne u drugu mesnu zajednicu.