Nova cena gasa od 1. novembra

Nova cena gasa primenjivaće se od 1. novembra i iznosiće 4,72 dinara po kilovat času, kažu iz JKP “Suboticagas”. Ovo je treća korekcija cene u ovoj godini, ali i pored toga gas je još uvek jedan od najjeftinijih energenata na tržištu, dodaju iz ovog preduzeća.

Ove godine izgrađeno je novih 20 kilometara distributivne gasne mreže, na teritoriji tri mesne zajednice: Makova sedmica, Palić i najveći deo u dužini od 14 kilometa u Šupljaku. Za narednu godinu planirano je proširenje mreže za još 20 kilometara, ali u devet mesnih zajednica: Kelebiji, Zorci, Peščari, Dudovoj šumi, Novom selu, Željezničkom naselju, Makovoj sedmici, Paliću i Aleksandrovu. Dinamika izvođenja radova i priključenja novih potrošača zavisi od više faktora, kažu iz nadležnog preduzeća.

Po treći put ove godine potrošače očekuje nova cena gasa, koja će se primenjivati od 1. novembra i iznosiće 4,72 dinara po kilovat času. Prvo poskupljenje bilo je u januaru, a zatim je usledilo i drugo u maju kada je gas koštao 4,30 dinara po kilovat času. Pored toga, iz “Suboticagasa” kažu da je gas još uvek jedan od najisplativijih vidova grejanja.

Cena priključka iznosi 100.500 dinara, a od 2022. postoji i mogućnost plaćanja na rate. JKP “Suboticagas” trenutno snadbeva 12.500 potrošača, a tokom godine za priključenje na gas podneto je 350 novih zahteva.