Nedelja “Caritasa”

Podelom paketa hrane za najugroženije, u nedelju će gradska organizacija “Caritasa” obeležiti Nedelju “Caritasa”. “Caritas” Subotica kroz različite programe koje sprovodi ova humanitarna organizacija pruža pomoć za oko 450 najugroženijih na teritoriji Severnobačkog okruga.

U nedelju, 15. novembra biće obeležena Nedelja “Caritasa” pod sloganom “Pružimo svoju ruku siromahu”. Ova poruka motiviše da pružimo pomoć ljudima kojima je pomoć potrebna, objašnjava direktor “Caritasa” Subotica, Gabor Ric. “Caritas” će ovaj dan obeležiti podelom paketa hrane socijalno ugroženim Subotičanima.

“Caritas” na teritoriji grada Subotice pomaže 110 socijalno ugroženih Subotičana, dok volonteri ove organizacije u Subotici, zatim u opštinama Kanjiža, Senta i Mali Iđoš pomažu 450 najugroženijih. “Caritas” pruža pomoć najugroženijima kroz 5 područja rada: pomoć i kućna nega, projekti usmereni na mlade ljude, treće područje delovanja su ljudi u potrebi, a četvrto je razvoj župnih “Caritasa” koji su važni za pružanje pomoći lokalnom stanovništvu.

Još jedno od važnih polja delovanja “Caritasa” je i razvoj socijalnog preduzetništva. Naime, ova organizacija je u procesu razvoja pekare “Zvezda” koja će kada bude otvorena zaposliti 14 osoba iz kategorije socijalno ugroženih. “Caritas” je u Subotici osnovan 22. novembra 2002. godine. Vrata “Caritasa” otvorena su svakog radnog dana od 7-15 časova u Zmaj Jovinoj ulici broj 20.